CO2 Saving Diesel

Waarom CO2 Saving Diesel?

CO2 Saving Diesel wordt gemaakt uit plantaardig afval. Dit is bijvoorbeeld afgewerkt frituurvet, cellulose of ander afval. Een andere naam voor dit product is HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). Deze HVO is een synthetische biobrandstof en staat beter bekend als “blauwe diesel”. Het product is een tweede generatie biobrandstof waardoor het niet concurreert met voedsel en de productie van voedselgewassen.

Doordat de basis van dit product anders is dan de basis van fossiele brandstoffen (diesel) wordt vanaf de productie tot het gebruik van de CO2 Saving Diesel de CO2 uitstoot van een machine gereduceerd.

CO2 Saving Diesel 100

De CO2 Saving Diesel 100, bestaat uit 100% HVO en hebben we beschikbaar op het achterterrein in Grijpskerke. Omdat dit product niet standaard in elke motor kan moet hiervoor eerst goedkeuring zijn van de autofabrikant. Door gebruik van 100% HVO kan je een CO2 besparing bereiken van 89%

CO2 Saving Diesel 30

Op ons tankstation in Grijpskerke (Total Weizicht) verkopen we het product CO2 Saving Diesel 30. Dit houdt in dat dit product bestaat uit 30% HVO en 70% dieselolie. Door dit mengpercentage voldoet het product nog aan de EN590 norm, wat betekent dat dit in elke dieselmotor gebruikt kan worden. In deze mengverhouding heb je 27 % Co2 besparing.

Tevens kunnen alle mengverhoudingen bij u, per truck, geleverd worden. Voor meer informatie gelieve contact op te nemen met onze verkoopafdeling.

CO2 neutraal propaan

Benegas voor een duurzame toekomst!

Benegas gaat graag sámen aan het werk voor een mooiere en schonere toekomst. Hierdoor zijn ze voor alle bulkpropaan en gasflessen overgestapt naar CO2 neutraal propaan middels CO2-compensatie.

Hoe doen zij dat. De CO2 –uitstoot waar ze door de verkoop van het propaan verantwoordelijk voor zijn, compenseren ze door de aanschaf van ’Carbon Credits’. Met deze carbon credits investeren ze in verschillende duurzaamheidsprojecten die er voor zorgen dat de aarde weer wat groener wordt. Zie www.benegas.com voor deze projecten