Waarom CO2 Besparende Diesel gebruiken? 

CO2 besparende of saving Diesel wordt gemaakt uit plantaardig afval. Dit is bijvoorbeeld afgewerkt frituurvet, cellulose of ander afval. Een andere naam voor dit product is HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). Deze HVO is een synthetische biobrandstof en staat beter bekend als “blauwe diesel”. Het product is een tweede generatie biobrandstof waardoor het niet concurreert met voedsel en de productie van voedselgewassen. Doordat de basis van dit product anders is dan de basis van fossiele brandstoffen (diesel) wordt vanaf de productie tot het gebruik van de Saving Diesel de CO2 uitstoot van een machine gereduceerd.

CO2 Saving Diesel 100

De versie 100 van de CO2 besprarende diesel, bestaat uit 100% HVO en hebben we beschikbaar op het achterterrein in Grijpskerke. Omdat dit product niet standaard in elke motor kan moet hiervoor eerst goedkeuring zijn van de autofabrikant. Door gebruik van 100% HVO kan je een CO2 besparing bereiken van 89%

CO2 Saving Diesel 30

Op ons tankstation in Grijpskerke (Total Weizicht) verkopen we de CO2 besparende diesel 30. Dit houdt in dat dit product bestaat uit 30% HVO en 70% dieselolie. Door dit mengpercentage voldoet het product nog aan de EN590 norm, wat betekent dat dit in elke dieselmotor gebruikt kan worden. In deze mengverhouding heb je 27 % CO2 besparing.

Tevens kunnen alle mengverhoudingen bij u, per truck, geleverd worden.

Voor meer informatie over CO2 besparing en energie met onze producten en diensten,gelieve contact op te nemen met onze verkoopafdeling. Bel 0118 638960 (ma t/m za 07:30 – 17:00)

CO2 saving diesel
CO2 saving diesel